DUHOVNI BOJ (I. Cestar)
Godina je 2021.


Živimo u najmodernijem tehnološkom i društvenom vremenu do sada.


No, ipak, primjećujemo da nismo na vrhuncu dobara civilizacije, već na nekom početku. Ništa se s modernizacijom i napretkom čovječanstva nije promijenilo.


Ipak se uvijek radilo, ne o boju materijalnim oružjem već o ratu na onoj duhovnoj dimenziji. Baš kao što nam o tome donosi izvještaj prva Knjiga Postanka, u bibliji.


Svjetlo je protiv tame.

Mir je protiv rata.

Ljubav je protiv mržnje.

Život je protiv smrti.


Dovoljno je navesti riječi svetoga Pavla iz Poslanice Efežanima, da bismo primili upute na koji način proći blagoslovljeno i zaštićeno kroz ovu svjetsku krizu.


"Ubuduće jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate.


Držite se dakle! Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira! U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.


Svakovrsnom se molitvom i prošnjom u svakoj prigodi u Duhu molite. Poradi toga i bdijte sa svom ustrajnošću i molitvom za sve svete." Ef 6, 10-18

Braćo i sestre u vjeri.


Držimo se Isusa Krista, Blažene Djevice Marije, svetoga Josipa, svih svetih i Božjih anđela, i dobro će nam biti.


Ivan Cestar

181 views