MOLITVA U ŽIVOTNIM OLUJAMA
Molimo za svakoga od nas:


Gospodine Bože, svatko od nas ima neku svoju muku, neki problem.

Dotakni svakoga od nas u ovome trenutku i otkrij nam svoje lice. Pokaži nam da si s nama i olakšaj nam boli. Uđi u svaki naš problem i umanji mu snagu, ukloni ono štetno i pogubno što mi sami nismo u stanju. Pročisti naše misli da budu čiste, oprosti nam grijehe koji nas muče i usmjeri naše korake prema svojemu svjetlu i radosti.


Oče naš, koji jesi na nebesima...


Molimo za ljude koje poznajemo, za koje znamo da im je potrebna tvoja pomoć:


Dobri Gospodine, ljudi koje poznajemo zalutali su od tebe u olujama života i ne znaju se vratiti k tebi. lzgubili su sigurnost i ne snalaze se u poteškoćama. Život im je nanio udarce s kojima se ne znaju nositi. Mi te molimo za njih da im budeš blizu, pokaži im jasne znakove svoje brige i ljubavi. Neka nikada ne pomisle da su sami, nego im ojačaj vjeru u tebe, koji si sama ljubav i smilovanje.

Ohrabri ih svojim Duhom Svetim i oprosti im grijehe, da se raduju životu i da se u njima ponovno ražari nada da je život dobar.


Zdravo Marijo, milosti puna...


Molimo za sve nas u budućim životnim olujama:


Isuse, Sine Božji i Spasitelju.

Došao si da nas spasiš i spašavaš svakoga dana. Mi, tvoja stvorenja snažno te molimo da nam u budućnosti nikada ne uskratiš svojega vodstva. Molimo te žarko da uvijek osjetimo tvoju blizinu. Očuvaj nas od pogibelji duše i tijela, misli i osjećaja. Bez tebe smo preslabi, a s tobom imamo veliku sigurnost da nam život može biti blagoslovljen i sretan. I zato te molimo za sve dane našega života: budi ispred nas, vodi nas, čuvaj nas, smiri valove i oluje koji nas splaše i daruj nam duboki mir koji jedino od tebe dolazi.


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu...


I. Cestar

98 views