NE BOJ SE, SAMO VJERUJZa one koji imaju poteškoća s razumijevanjem života i plaše se umiranja:


Isuse, Sine Božji, utješio si nadstojnika Jaira i rekao mu kad mu je bilo najteže: "Ne boj se, samo vjeruj!" Molimo te za one ljude kojima se smrt i umiranje čini preteškim za podnijeti. Pokaži im svoje uskrsno lice i uvjeri ih da si ti jači od smrti. Pruži im svoju ruku i podigni ih iz njihove žalosti. Neka povjeruju da si ti pravi Put, Istina i Život koji nema kraja.


Za naše drage preminule, za one koji su završili zemaljsko putovanje:


Isuse, Raspeti i Uskrsli. Ti si sama dobrota i smilovanje. Budi milosrdan našim pokojnima za kojima tugujemo, koji su ostavili poseban trag u našim životima.

Izbriši im svaku krivnju i nepravdu koju su učinili dok su bili ovdje s nama i budi im blag. Ne gledaj na njihove grijehe, nego pogledaj pouzdanje koje su imali u tebe. Omogući im uživanje radosti bez kraja u nebeskoj domovini.


Molimo i za nas, zemaljske putnike, pritisnute bolima:


Daruj nam milost da se u svakom trenutku pouzdajemo u tebe, koji obnavljaš život i koji nas podižeš iz bolesti. Ti si za zemaljskoga života svakom rado vratio zdravlje i život. Dajemo ti svoja nestalna srca. Učini i na nama svoje čudo ljubavi: izvedi nas iz životnih tuga u radost i spasenje. Daj nam da i mi doživimo da si ti naš živi i moćni Izbavitelj iz naših nevolja.


I. Cestar

113 views