PRVO MJESTO ZA ISUSAVrijeme čekanja.

To bi mogla biti jedna od definicija življenja.


Uvijek smo u iščekivanju nekoga ili nečega.

Čekamo svakoga dana da dođe jutro, zatim vrijeme polaska u školu ili posao. Gledamo na sat i pazimo kad će doći autobus ili vlak. Čekamo da prođe nastava ili radno vrijeme da možemo krenuti natrag kući.

Onda dolazi vrijeme obroka za koji također moramo biti strpljivi. Tako sve do večeri i polaska na spavanje. I onda idućeg jutra sve od početka.


Tijekom vikenda iščekujemo dolazak gosta koji nam je najavio dolazak. U blagdanskom periodu čekamo rodbinu ili prijatelje da nas posjete.


Čekamo na kraju ili na početku mjeseca plaću, stojimo i čekamo u redu da bismo obavili kupnju, banku, mehaničara ili pregled kod liječnika. Na listi čekanja su, naravno, slavlja rođendana, obljetnice, vjenčanja i poslovni sastanci. Za sve to se temeljito i detaljno pripremamo.


Sa svih strana prelijeću nas razne obaveze koje se nameću kao neodgodive i važne.

No, ako samo kružimo oko zemaljskih iščekivanja, kad će se u nama roditi ono nebesko?

Ako se samo bavimo hranom, poslom i stvarima, gdje ćemo pronaći Boga?


Često zaboravljamo tko je autor našega sveukupnoga dobra.


Kad bismo barem prije svega i ispred svih ostalih stavili Isusa na prvo mjesto. Kad bi barem Isus od nas dobio najljepšu zlatnu medalju.

Baš kao što na sportskim natjecanjima pobjednik nakon uspješne utakmice stane na postolje za prvo mjesto i uz to dobije blistavi pehar i cvijeće.


Pokušaj danas, u čekanju ljudi i obaveza, upravo Isusu pokloniti prvo mjesto. Podari mu luksuzno i počasno mjesto. Neka on bude taj kojega najradije iščekuješ i čijemu se društvu najviše raduješ.


Kao što i Psalam 137 predlaže; tako i ti napravi: postavi Isusa "vrh svake radosti svoje".


I. Cestar

206 views