UĐITE NA USKA VRATA DO KRISTA (I. Cestar)Prateći društvene događaje našega vremena, u mislima mi se pojavljuju riječi Sina Božjega, našega Spasitelja Isusa Krista: “Uđіtе nа uѕkа vrаtа, јеr šіrоkа vrаtа і рrоѕtrаn рut vоdе u рrораѕt, і mnоgо іh је kојі іdu nјіm. Каkо ѕu uѕkа vrаtа і tіјеѕаn рut kојі vоdі u žіvоt, і mаlо іh је kојі gа nаlаzе!” Мt 7,12 Očito je stiglo vrijeme nesigurnosti za čovjeka. Vrijeme nestabilnosti i straha.

Događa se sudbonosna borba za život.

Nitko točno ne zna što donosi budućnost. Ono što primjećujemo, svi zajedno, jest da se u ovom teškom vremenu trebamo snaći i pronaći.

Svijet nam ne nudi spas.

Svaki dan je drugačiji, te više ne znamo što će biti sutra. Ne možemo se pouzdati u sigurnosti na koje smo nekada računali. Isus Krist je odavno predvidio sve ovo. On je prije svih ljudi unaprijed sve ovo znao i to nam obznanio. Bez neke posebne analize i računice, primijetimo da jedinu sigurnost imamo u Njemu. Isus Krist i živa vjera u Njega nam je jedino što imamo. Isus je Vrata i Prolaz u našu sigurnost. On je taj oslonac i naš put do toliko željenog mira. Braćo i sestre.

Izbjegavajmo činiti zlo, radujmo se dobru i činimo dobro. Daleko bila od nas svaka mržnja, osveta i nedjelo.


Budimo prijatelji mira i ljubavi, baš onako kako nas Bog uči. Ostanimo čvrsti i postojani u vjeri u našeg Spasitelja Isusa Krista.


Njega se držimo i sačuvat ćemo svoj život do njegovog konačnog i slavnog Dolaska na kraju vremena. Stoga prihvatimo: Blagoslov Boga Oca, ljubav Sina Božjega i zaštitu Duha Svetoga, koje neka ostanu s nama i u nama, po sve vijeke vjekova. Amen. I. Cestar

187 views