ZAHVALE NA DONACIJAMANedeljko Krešo, mjesto Sisak

Donacija HKM Essen od 01.03.2021


Obitelj Nedeljka Krešo potječe iz župe Žitače, općina Konjic, BiH. Nedeljko je bio pripadnik postrojbi HVO-a i također u višemjesečnom zatočeništvu tijekom domovinskog rata.

Godine 1994. sa suprugom Nevenkom doselio se u Sisak, u župu Pohoda Blažene Djevice Marije. Nedeljko i supruga Nevenka imaju troje djece, dvije kćeri i jednog sina. Jedna od kćeri ima ozbiljne zdravstvene probleme, ali je hvala dragom Bogu na putu oporavka.

Od jednog člana naše župe saznali smo za tešku situaciju, koju smo i putem direktnog kontakta provjerili. Potres je teško pogodio obitelj, a obiteljska kuća je procijenjena kao neupotrebljiva. Nakon razgovora s Nedeljkom odlučili smo pomoći novčanom donacijom u iznosu od 4.000€.

Nakon primljene donacije Nedeljko je uputio riječi zahvale našim župljanima, koje vam ovim putem prenosimo:

„Pogledaj na križ, svakog dana, na njemu je ljubav ispisana!" Vi ste ljubav pokazali prema mojoj obitelji i meni. Zahvalan sam svima vama koji ste sudjelovali i potrudili se pomoći, riječi ne mogu ni opisati zahvalnost koju osjećam. U mojim ste mislima i molit ću za organizatore i darovatelje ove donacije. Jedno veliko i iskreno HVALA!

Obitelj Birek, mjesto Velika Buna

Donacija HKM Essen od 18.02.2021


Preko prijatelja saznali smo za Ivanku Birek, samohranu majku iz mjesta Velika Buna. Ivankin muž je umro prije pet godina i od tada se sama brine za svoju maloljetnu kćer Šteficu.

Obiteljska kuća je u potresu urušena i nalazi se u neobnovljivom stanju. Od tada Ivanka sa kćeri boravi u privremenom smještaju. HKM Essen se sa svojom donacijom, u iznosu od 3.000€, priključuje drugim donatorima u cilju novogradnje obiteljskog doma. Projekt kuće je već izrađen, a prvi radovi su u tijeku.

Ivanka nam se srdačno zahvalila nakon primljene donacije i šalje nam obilje Božjeg blagoslova. Također je izrazila želju da ostanemo u kontaktu i da će nas izvIjestiti o napretku radova na obiteljskom domu.Odbor HKM Essen za donacije potrebnima u potresu

102 views